Onze stichting

Doelstelling

Stichting Marky heeft als doel “Het bestrijden van armoede en de bewustwording hiervan”.
Educatie wordt als belangrijkste middel ingezet.

Marky werkt wereldwijd samen met onderwijsprojecten die kansarme kinderen de mogelijkheid geven naar school te gaan.

Afwezigheid winstoogmerk

Stichting Marky heeft geen winstoogmerk en streeft niet naar winst omwille van de winst zelf. De met de activiteiten behaalde opbrengsten komen ten goede aan de doelstelling van Stichting Marky.

Met ons drieën runnen we met veel plezier Stichting Marky.

Maaike Dijkmans: voorzitter
Alweer 22 jaar geleden was ik voor het eerst in Guatemala. Voor mij nog steeds het mooiste land op aarde. Zoals velen kan ik het niet uitleggen maar Guatemala heeft iets magisch. Tegelijkertijd is er zoveel armoede ongelijkheid en geweld. Na thuiskomst voelde ik grote behoefte om me voor dit land in te zetten. Met mijn familiebedrijf ondersteunden we verschillende projecten. Ieder jaar bracht ik een bezoek. Het voelde steeds als niet genoeg. De laatste jaren ben ik meer en meer mijn werk en passie in elkaar aan het schuiven. En daar is stichting Marky uit voort gekomen. De bedoeling is dat we met het jaar meer impact kunnen gaan maken. Blij ben ik met mijn bestuursleden dat ze me hierbij willen helpen. We maken mooie stappen…

Mik in ‘t Veld: secretaris
Sinds de start van Marky ben ik nauw betrokken geraakt. Ik geloof sterk in kleine projecten waarbij je nog heel goed weet waar het geld naar toe gaat. Door de korte lijnen die Maaike met de projecten in Guatemala heeft, heb ik veel vertrouwen dat het geld dat we werven goed besteed wordt! Ik hoop dat we de komende jaren veel kunnen doen om deze mooie projecten te ondersteunen. Ik ga in ieder geval mijn best doen:)

Nico Claassen: penningmeester
Ik ben door een gemeenschappelijke vriendin Ana-Maria Ackermans, besmet geraakt met het Guatemala virus. Hierdoor ben ik bewuster naar de noden in de wereld gaan kijken en waar mogelijk gaan ondersteunen. Tijdens mijn bezoek aan Guatemala ben ik voor 100% overtuigd geraakt, dat het werk van de projecten daar er niet alleen echt toe doet, – niet alleen als druppel op de gloeiende plaat – , maar daadwerkelijk bijdraagt aan de infrastructuur van de lokale gemeenschap in Guatemala. Uw steun wordt enorm gewaardeerd en gaat het verschil maken!

Ambassadeurs

Stichting Marky kan rekenen op de trouwe steun van verschillende ambassadeurs. Betrokken vrijwilligers die zich, ieder op hun eigen manier, inzetten om kansarme kinderen naar school te kunnen laten gaan.

Dit zijn onze ambassadeurs:

Annegien Span
Maaike en ik kennen elkaar al erg lang. Vanaf het eerste uur heb ik Marky gesteund. Ik vind het een hele positieve manier van goed doen en dat past erg goed bij mij.
Met veel plezier werk ik dan ook met het bestuur samen om zoveel mogelijk kindjes naar school te helpen.
Ik weet zeker dat we veel mooie resultaten gaan boeken!

Nancy Dekker
Wat een mooi en dankbaar werk doet deze stichting!
Want wat is er nu mooier dan die blije gezichtjes van kinderen die door de inzet van Marky de kans krijgen zich te ontwikkelen. Wat voor mij als vrijwilliger ook telt is het blije gezicht van mijn vriendin Maaike, die vol trots en passie vertelt over haar projecten en haar kinderen in Guatemala. Met zoveel liefde voor het land en deze kinderen geeft zij deze stichting een vertrouwd gezicht.
Ik ben blij dat ik met deze nieuwe website een klein steentje heb kunnen bijdragen aan dit prachtige initiatief en hoop (en verwacht 😊) dat scholen, organisaties en donateurs zich massaal gaan aanmelden en we samen nog heel veel ‘Kids to School’ mogen kleuren!